reuniune de clasa…

Da… incredibil, insa am ajuns si aici… Au trecut 10 ani de cand am terminat liceul… Aproape ca nu imi vine sa cred… Parca ieri sufeream din dragoste pentru ca cel mai popular tip din liceu nu imi acorda nicio atentie… parca ieri eram terorizata de zilele de luni cu istoria la prima ora, unde inevitabil trebuia sa iau un 3 macar o data in an si dupa aia sa trebuiasca sa muncesc pe rupte sa imi repar media…

Imi aduc aminte de orele de latina unde nu intelegeam nimic si aveam noroc de sefa clasei care ne traducea textele la toti in timpul tezei, imi aduc aminte de stresul pe care il aveam la dirigentie/logica/psihologie/economie/filosofie cu dna Darie (a.k.a Zira), de orele de mate in care colegii ma santajau cu ciocolata, inghetata, numai sa ies la tabla si sa-i scap, de magazinul nostru MIXT (Sorel), unde ii puteai gasi pe baietii aia faini, de gasca (rebelii) la o tigara pe ascuns…de vacantele de vara petrecute in parc la Teatru.

Cel mai amuzant mi se pare insa indarjirea mea de a fi “rokerita”, de a purta negru, multe cruci la gat, mai lungi, mai scurte, o sumedenie de bratari, din piele, imitatie de piele, impletite, tricouri lalai si bocanci cat mai inestetici.

Pe atunci lucrurile erau simple… scoala, combinata cu un ocol mare prin oras pe la magazinele cu haine in drum spre casa,  week-end-uri cu prietenii in oras in parc la teatru, gradina publica, la grota sau la vreo terasa, discutii despre muzica, baieti si haine.

Odata, cineva m-a intrebat daca Barladul are deschidere la Mare. Bineinteles ca m-am stricat de ras. Am intrebat de ce crede asa ceva. Raspunsul a fost naucitor:  “Pentru ca am auzit multi barladeni spunand ca merg la faleza.”  Corect…noi, barladenii facem (sau faceam) faleza in fiecare seara de vara a.k.a o plimbare de la primarie pana la gradina publica :)

In iunie avem reuniune de clasa… Noroc cu facebook-ul… Ne-am regasit relativ usor… Oare cum faceau reuniuni oamenii inainte de facebook?

Leave a Comment