De ce te înscrii la evenimente dacă nu ai de gând să vii?

La Iaşi lumea se mişcă, lucurile se întâmplă  şi se întâmplă frumos. Se fac evenimente faine, pentru toate gusturile, informaţiile şi buzunarele. Sunt şi evenimente gratuite la care se aplică întrebarea din titlu.

Acele evenimente la care se fac înscrieri, frumos, cu formular de înscriere, cu mailuri de confirmare, cu remindere şi tot tacâmul. Şi contrar opiniei generale, că evenimentele gratuite nu sunt tocmai reuşite acestea sunt uneori mult mai reuşite decât unele plătite frumuşel. Problema pe care o au organizatorii (şi am vorbit cu câţiva, plus exprienţa mea) e că un procent foarte mare de înscrişi oficial pur şi simplu nu apar la eveniment.

Se utilizeată câteva lucruri pentru diminuarea acestui procent:

  • apelat la sentiment – scris în mailul de confirmare: “În cazul în care nu vei putea ajunge, te rugăm să ne spui şi vom oferi oportunitatea de participare unei alte persoane”
  • trimis sms-uri: cu 2 săptămâni înainte, săptămânal, şi cu o zi înainte de eveniment (tot cu cerere să spună dacă nu mai poate ajunge)
  • oferit reducere la un eveniment viitor

Nu prea merge… sau merge în cantităţi foarte mici…

Şi atunci, vin cu întrebarea: Ce putem face ca atunci când există înscrişi la un eveniment gratuit, chiar să vină sau să anunţe că nu mai poate ajunge. Bineînţeles că sunt şi cazuri în care pur şi simplu în ultima clipă se întâmplă ceva şi nici nu mai ai timp să anunţi că nu ajungi (nici nu ar folosi cuiva). Pentru asta suntem pregătiţi.

Pregătiţi suntem şi pentru 50% rată de abandon, dar ce putem face să avem mai multă siguranţă în cei care se înscriu?

Sursa foto: explow.com

6 Comments

  1. ionel

    Până la urmă e doar o chestiune de atitudine a trainerului/organizatorului… Foarte rar vin exact nr de participanți, prin urmare, flexibilitatea este cuvântul de bază..

  2. Introduci o taxa de participare pe care o restitui la sosirea participantului la eveniment.

    Am intalnit solutia asta la inscrierea la un program de master in strainatate. Imi imaginez ca secretariatul universitatii primea mii de aplicatii anual inclusiv de la persoane care aplica in masa la diferite programe prin lume, fara a avea cu adevarat intentia de a participa la un anumit program. Taxa te face sa te gandesti de doua ori inainte de a aplica. Mult succes, Crina! : )

Leave a Comment