Ce au în comun tinerii, Matrix şi dezvoltarea personală?

Mi-e ciudă şi îi invidiez enorm pe tinerii din ziua de azi.

Au atâtea posibilităţi de a investi în ei înşişi, domeniul dezvoltării personale şi profesionale a crescut cum acum 10 ani nici nu visam.

Îmi aduc aminte ca prin anul 2 de facultate, în 2002, când am participat pentru pima dată în viaţa mea la un training că am fost absolut fascinată, uimită de cât de „altfel” poţi învăţa o mulţime de lucruri şi cum interacţiunea cu ceilalţi te influeţează, te modelează, te face să gândeşti.

Căutam non-stop posibilităţi de a participa la alte training-uri, de a mă implica în proiecte, de a cunoaşte oameni. Renunţam la multe lucruri pentru a putea să îmi plătesc taxa de participare, biletul de avion, sucul sau masa. Şi devoram cu o foame incredibilă toate lucrurile pe care le auzeam , exprimentam sau citeam.

Mă uit azi la generaţia actuală, la tinerii care termină liceul şi nu sunt în stare să treacă BAC-ul şi nu sunt interesaţi decât de gadget-uri, maşini, bani şi dacă se poate fără să facă vreun efort.

Ce au in comun tinerii, Matrix şi dezvoltarea personală? Celebra scenă cu gloanţele care trec pe lângă Neo (Keanu Reeves). Aşa cum Neo evită gloanţele, aşa şi generaţia asta nouă evită dezvoltarea, cunoaştere, cititul…

Şi e păcat… profitaţi cât puteţi la 18-23 ani… Acum e perioada cea mai bună de a vă descoperi abilităţile şi de a vă hotărî 100% ce veţi face în viaţa de adult.

Leave a Comment