Ba, e bun training-ul asta la ceva?

trainingul e bun

În ce fac, în profesia mea, mă lovesc tot timpul de fel și fel de obstacole. Dar cum scriam într-un articol anterior, iau obstacolele ca pe posibilități de dezvoltare, ca pe un câștig suplimentar pe care îl poți avea odată ce ai trecut de acel obstacol.

Și pentru că de multe ori mă lovesc de indiferența oamenilor, de dezinteresul lor, uneori chiar de aversiunea față de training ca urmare a unei experiențe mai puțin plăcute, m-am întrebat și eu: Bă, e bun training-ul ăsta la ceva?

Și cum aș putea eu să explic unei persoane care nu a participat în viața lui la vreun training că de fapt e bun la ceva? Sau poate n-o fi…

Și totuși fac training de ceva vreme și avantajele mi s-au întipărit în codul genetic parcă. Hai să le punem pe hârtie zic… să le scoatem din minunatul cod genetic :)

Așadar, din punctul meu de vedere trainingul (ăla de soft skills/competenți transversale/dezvoltare personală) e bun pentru că:

  • Te ajută să te cunoști pe tine însuți. Sunt lucruri pe care le știm, pe care le facem, dar pe care nu le conștientizăm.
  • Afli lucruri noi și utile de care ai nevoie.
  • Cunoști oameni cu interese asemănătoare cu ale tale.
  • Îți schimbi, ajustezi, îmbunătățești atitudinea.
  • Înveți jucându-te. Și te distrezi.
  • Nu îți dă nimeni examene și note (bine, în afară de minister)
  • Lucrurile pe care le înveți sunt aplicabile imediat.
  • Îți trezesc pofta de a investi în tine și mai mult.
  • Îți dau o pastilă de energie.

Dacă prima participare la un training este una pozitivă, adică ai participat la un training adevărat din care ai învățat lucruri și ai gustat din non-formal, cel mai probabil vei continua să cauți experiențe asemănătoare.

Dacă, dimpotrivă, primul tău contact cu trainingul a fost dezastruos, te-ai plictisit, ai simțit că ai pierdut timpul aiurea, nu ai aflat nimic nou, cel mai probabil vei face parte din categoria oamenilor care cred că trainingul e ”o mare vrăjeală”.

Tot ce pot să spun este că trainingul nu este ”o mare vrăjeală” și spun asta luându-mă pe mine ca exemplu. Trainingul m-a modelat, m-a ajutat să văd mai bine, m-a învățat să mă comport cu oamenii, să conduc o echipă, să organizez un eveniment, să implementez un proiect, să știu ce vreau.

Sursa foto: crilia.ro

Leave a Comment